27 март е – Международен ден на театъра.  Празникът ще

...
27 март е – Международен ден на театъра.  Празникът ще
Коментари Харесай

Драмата кани на изложба и в музея си, шест номинации за “Икар“ на пловдивските трупи

27 март е – Международен ден на театъра.  Празникът ще бъде двоен, тъй като в него ще се включат както всички магьосници, които вълнуват сърцата ни с изкуството си, по този начин и феновете.
Прочетете още
Специално в деня на театъра Драмата ще отвори вратите си в 14 часа, където във фоайето ще бъде открита фотографска галерия, отдадена на режисьора Юлия Огнянова. След това публиката ще може да посети театралния музей, който публично към този момент ще работи за гости.

" Разбира се, подготвили сме и изненади! И като за церемониален свършек ще се играе представлението „ От другата страна на живота “. Нека дружно отпразнуваме хилядите жестове, усмивки и думи, извезани по страниците на театралните ни летописи. Очакваме Ви ", канят от трупата.

Вечерта ще бъде също толкоз тържествена, тъй като в 19 часа в Народен спектакъл „ Иван Вазов ”, ще бъдат връчени премиите „ Икар ” на Съюза на артистите в България.

Пловдивските трупи имат шест номинации. Пет от тях са за Пловдивския спектакъл и спектакъла " Солунските съзаклятници " в категориите " Сценография " за Никола Балабанов, " Майсторско техническо реализиране " на техническите екипи, " Поддържаща женска роля " - Елена Кабасакалова и Маргита Гошева, " Режисура " - Стайко Мурджиев. В раздел " Куклен театър " е отличен " Невидимият Тонино " на Държавен куклен театър-Пловдив.

Някои от спечелилите към този момент са известни. Наградата в раздел " Вариететно изкуство " се присъжда на Николай Серафимов за достиженията му в региона на вариететното изкуство и мюзикхола. Призът „ Атракционно и театрално изкуство ” получава Любо Киров за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Теодосий Спасов е отличен в категория „ Съвременна българска музика ”  за извършеното международно турне. Лукреция Марио Малеволти е отличена за високи достижения в конния род с наградата за цирково изкуство. Наградата на Акт-Унима за важен принос в развиването на българското куклено изкуство се присъжда на Силва Бъчварова.

Наградата „ Икар`2023 ” за преподавателска дейност се присъжда на проф. Анастасия Савинова. Наградата „ Икар`2023 ” за чест и достойнство се присъжда на актрисата Мария Стефанова, а за изключителния си принос към българския спектакъл Икарът е за артиста Антон Радичев.

Водещ на събитието, чийто режисьор е Стоян Радев, тази година ще бъде артистът Филип Аврамов, прочут на феновете с многочислените си функции в театъра и киното. Специална изненада за публиката ще поднесат музикантите от група Cinga manga funk, чиито песни са въздействаща композиция от джаз, фънк, напредничав рок и ромски фолклор. В формалната гала ще вземат участие още и Жената каучук – Сирма Добрева, и натрупа „ Канетикс ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР